ایبنا: مرحله اول: در اولین قدم باید میزان برق مصرفی کامپیوترتان را به کیلووات محاسبه کنید. اینکه هارد، سی پی یو، کارت گرافیک یا مانیتورتان چه میزان برق مصرف می کنند. کار چندان سختی نیست. برنامه رایگان Joulemeter این کار را برای تان راحت کرده. تنها کافی است آن را نصب کنید، تا به سرعت میزان مصرف قطعات مختلف کامپیوتر یا لپ تاپ تان را در اختیارتان بگذارد. البته در صورت عدم استفاده از این برنامه هم، چنین محاسبه ای چندان کار مشکلی نخواهد بود. زیرا امروزه بر روی جعبه و یا پشت هر محصولی میزان مصرف آن به وات (W) درج شده است.
مرحله دوم: حال باید قیمت برق در منطقه تان را بیابید. این قیمت معمولا به صورت مبلغی برای هر واحد مصرف و یا مبلغ به ازای هر کیلووات ساعت کارکرد، اعلام می شود. به گمانم با نگاهی به قبض برق دوره گذشته تان، به راحتی می توانید مبلغ پایه برق در منطقه تان را پیدا کنید.
البته این قیمت های اعلام شده توسط وزارت نیرو هم ممکن است کمک تان کند:
پله اول از ? تا ??? کیلووات ساعت با قیمت ???ریال، پله دوم از ??? تا ??? کیلووات ساعت با قیمت ???ریال، پله سوم از ??? تا ??? کیلووات ساعت با قیمت ???ریال، پله چهارم از ??? تا ??? کیلووات ساعت با قیمت ????ریال، پله پنجم از ??? تا ??? کیلووات ساعت با قیمت ????ریال، پله ششم از ??? تا ??? کیلووات ساعت با قیمت ????ریال و پله هفتم که مازاد بر ??? کیلووات ساعت است، با قیمت ????ریال محاسبه میشود.
حال شما میزان مصرف کامپیوتر و قیمت هر واحد برق را دارید. تنها کافی است آنها را تبدیل و در هم ضرب کنید تا مقدار تقریبی خوراک روزانه و ماهانه کامپیوترتان را محاسبه کنید. البته یادتان باشد که هزینه برق مودم، روتر ، هارد اکسترنال و ابزارهای این چنینی را به حساب نیاورده ایم.
محاسبه هزینه تامین برق یک کامپیوتر
بگذارید با یک مثال شیوه محاسبه مصرف برق را روشن تر توضیح بدهیم. فرض کنید که یک مانیتور ??W دارید. این بدین معنی است که مصرف آن ?? وات در ساعت و یا به شکل درست تر ???/????? یعنی ?.?? کیلووات در هر ساعت است. حال اگر قیمت برق را همان حداقل ???ریال برای هر کیلووات در نظر بگیریم و این مانیتور ? ساعت در روز روشن باشد، تقریبا در هر روز باید ???ریال (?x???x?.??) برای هزینه برق آن کنار بگذاریم، تا آمادگی لازم برای فیش سر ماه را داشته باشیم.
خب، حالا شما هم دست به کار شوید و با اطلاعات به دست آمده از Joulemeter حساب کنید که هر روز چند تومان باید برای شرکت برق کنار بگذارید! و البته اگر روش های بهتر و دقیق تری هم برای محاسبه قیمت برق مصرفی سراغ دارید آن را در بخش نظرات با دیگران به اشتراک بگذارید.