بسیاری از کودکان، دوستانی را در تصورات خود دارند که برای آنها، گاه سرگرم کننده و گاه همدم تنهایی و سنگ صبور ملالتهایشان هستند.
به گزارش روزنامه الکترونیکی دانش و فناوری ـ ستنا، دانشمندان انگلیسی برای ارزیابی و تفسیر چگونگی این تصورات از ? کودک ? تا ?? ساله و سه دختر ?? ساله کمک گرفتند. کودکان در مصاحبه ای تجربیات خود را در رابطه با دوستان خیالیشان بازگو میکردند.
نتایج این مصاحبهها در کل حاوی چندین تجربهی یکسان بود. یکی اینکه اغلب دوستان این کودکان ویژگیهای خوبی دارند و کمتر دوستان نابابی هستند. آن عدهی قلیل ناباب هم، برای بروز خشم وافر و نشان دادن نارضایتی در کودکان خصوصیات منفی دارند و آنها را همراهی میکنند.
از دیگر خصوصیات این دوستان، حضور همیشهگیشان در کنار کودک است و غیبتشان نیز با خواست کودک صورت میگیرد. آنها به حرفهای کودکان خیلی خوب گوش فرا میدهند، با کودک تفریح میکنند سرگرمشان می کنند، مواقع ترس به یاریشان می شتابند و نیز هر قدر سن کودکان بالاتر میرود دوستان خیالیشان در خفا به آنها سر میزنند یا اینکه کودک تمایل به مخفی کردن آنها دارد.
حال آنچه شاید مهم به نظر برسد، ترس و نگرانی والدین از صحبت کردن و بازی کردن کودکشان با کسانی است که آنها نمیتوانند ببینندشان. اما این والدین باید بدانند در جریان رشد طبیعیِ همهیِ کودکان این نوع دوستان نیز وجود دارند و برای سیرِ این جریان باید این دوستان را جدی بگیرند و چگونگی همراهیشان با یک کودک را سرلوحه رفتار خود قرار دهند.