چرا پسرها، دختران بزرگتر از خود را برای ازدواج انتخاب میکنند؟/ پیوندهایی برای جبران شکستهای عاطفی
آسیبشناس خانواده درمورد علت ازدواج پسر با دختر بزرگتر از خود گفت: یکی از دلایل این ازدواجها، شکست عاطفی دخترانی است که پیش از این در زندگی تجربه کردهاند.
ناصر قاسم زاده جامعه شناس و آسیب شناس خانواده در رابطه با دلیل ازدواج پسرها با دختران بزرگتر از خود به خبرنگار اجتماعی برنا گفت: در جامعه آمار تولد خانم ها بیش از آقایان و آمار بالای مرگ و میر آقایان به دلیل مشاغل سخت؛ تصادفات و بیماری ها بیشتر از خانم هاست. از طرفی با حجم انبوهی از خانم ها مواجه هستیم که طلاق گرفته، نیازهای عاطفی، اجتماعی و غریزه جنسی دارند، ولی سرپرست ندارند. این گروه به 2 طیف تقسیم می شوند: عده ای هستند که تن به ازدواج دوم می دهند و زندگی دوباره ای را آغاز می کنند و دسته دومی هستند که در غالب عرفی و شرعی و یا غیر عرفی و شرعی تن به روابط جنسی خارج از چارچوب ازدواج می دهند و شرایط را برای جوانانی که موقعیت ازدواج ندارند، مهیا می کنند.
وی افزود: برخی جوانان وقتی غریزه جنسیشان پاسخ گرفت، با توجه به مشکلات اجتماعی و اقتصادی، ناخودآگاه با ازدواج خداحافظی کرده و آنقدر این تأخیرها زیاد می شود که گاهی شاهد هستیم افراد در دهه دوم و سوم زندگی، هنوز مجرد هستند.
قاسم زاده درخصوص ازدواج پسران با دختران بزرگتر از خود تصریح کرد: یکی از عوامل اصلی این ازدواج ها، مسایل اقتصادی است. یعنی این خانم ها معمولاً از پایگاه و جایگاه مطلوب اقتصادی برخور دارند و جوانان مشکلاتی را که با دختران جوان خواهند داشت در ازدواج با این افراد نداشته و در واقع مسوولیت پذیری کمتری دارند.
وی افزود: اما در جایی دیگر مشاهده می کنیم که اصلاً عامل اقتصاد مطرح نیست؛ یعنی خانم ها بر اثر شکستی که در ازدواج اول داشته اند، به دنبال ازدواج مجدد هستند.
این آسیب شناس خانواده همچنین تصریح کرد: گاهی اوقات مشاهده می شود که پسرها در سنین 20 تا 25 سالگی خیلی پایبند اخلاق و عرف و شرعیات می شوند و به دنبال روابط خارج از عرف و شرع نیستند. اینها به دنبال این هستند که یک غالب جامعه پسند، عرف پسند و شرع پسند به روابطشان بدهند. در این مواقع رابطه عاطفی با این خانم ها برقرار می کنند که اگر مقاومت خوب و معقول از طرف خانواده شکل بگیرد، این مشکل به راحتی برطرف می شود. اما مشکل اصلی جامعه اینجاست که چون خانواده ها ناآگاه هستند و تند برخورد می کنند، باعث لجبازی جوانان می شوند.
وی افزود: آنچه که مسلم است باید تمامی تلاش ما این باشد که ازدواج ها سالم شود؛ اگر ازدواجی هم قرار است صورت بگیرد، باید جوان در شرایط سنی باشد که عاقلانه انتخاب کند و تحت تاثیر احساسات و هوا و هوس نباشد.
این استاد دانشگاه در پایان افزود: آنچه که مسلم است مدیران و مسوولان جامعه باید چند فاکتور مهم را در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، صنعتی و تولیدی اصلاح کنند. در صورتیکه مشکلات اشتغال جوانان، مسائل اقتصادی، مسائل عرف و فرهنگ حاکم بر جامعه، شرایط خوبی پیدا کند و جوانان به ازدواج رو بیاورند، مسلماً شاهد آمار بالای ازدواج و آمار پایین طلاق خواهیم بود.
برنا