پدر اینترنت جهان طی همکاری با ناسا در تلاش است پروتکل اینترنتی استانداردی را ارائه کند که از توانایی پوشش انتقال داده ها در فضای میان سیاره ای برخوردار باشد.
زمانی که انسان بتواند برای اولین بار قدم بر خاک مریخ بگذارد، ساکنان زمین انتظار دارند بتوانند هر لحظه از این ماموریت را به صورت مستقیم و تصویری مشاهده کنند. در آن زمان از نظر انسانها هر ذره ای از مریخ در هوا باید دیده شود، صدای چکمه فضانوردان در حالی که خاک مریخ را زیر پا له می کنند، باید شنیده شود تا ساکنان زمین بتوانند اولین قدمهایی که برای اکتشاف سیاره سرخ برداشته شده است را با تمام وجود احساس کنند.
اما در صورتی که زیرساختارهای امروزی شبکه اعماق فضا یا DSN که تنها سه آنتن رادیویی در آمریکا، اسپانیا و استرالیا دارد، حتی توان ارسال تصاویر ویدیویی را نیز نداشته باشد، چه رخ خواهد داد؟
"وینت سرف" پدر اینترنت جهان و سخنگوی همیشگی شرکت گوگل در زمینه اینترنت در روز سه شنبه در کنفرانس Interlop 2011 برتری هایی را درباره آینده اینترنت جهان عنوان کرد اما سخنان وی تنها به اینترنت زمین محدود نشدند.
وی در پاسخ به سوالات خبرنگارانی که درباره اینترنت بین سیاره ای از وی سوالاتی پرسیدند گفت ما به پروتکلهایی نیاز داریم که بتوانند فواصل بین سیاره ای را نیز پوشش دهند زیرا پروتکل کنونی اینترنت از چنین توانایی برخوردار نیست.
سرف که طی سالهای اخیر با لابراتوار JPL ناسا همکاری بسیار نزدیکی داشته تا بتواند سیستمی که شاید بتواند روزی برای توسعه دادن اینترنت به فضای میان سیاره ای به کار گرفته شود را مورد آزمایش قرار دهد، در تلاش برای یافتن پروتکل استاندارد اینترنتی است که بتواند هر ماهواره، کاوشگر، فضانورد و نقلیه فرود بر روی سیاره ها را تحت پوشش خود قرار دهد. در این صورت وبلاگ نویسی مریخ نوردان از روی خاک مریخ ایده چندان غیر ممکنی نخواهد بود.
بر اساس گزارش دیسکاوری، خلق سیستم قابل اطمینانی برای انتقال داده ها در سرتاسر سامانه خورشیدی می تواند برای برقراری ارتباط با ناوگانها و یا ماموریتهای روباتیک انسانها نیز فواید آشکاری داشته باشد.